APAYDIN, "Toplu Taşımda Araçları İçin Teknik Ekibimiz Çalışmalarını Tamamladı"

TŞOF BAŞKANI APAYDIN, "TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN TEKNİK EKİBİMİZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI"

-"TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINA KAMERALI TAKİP SİSTEMİ KURULMASI UYGUN GÖRÜLDÜ"

-"KONUNUN ELE ALINMASI İÇİN EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GEREKLİ BAŞVURU YAPILDI"

ANKARA – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından gündeme gelen toplu taşıma araçlarındaki güvenlik olaylarının hangi yöntem ve sistemle takip altına alınabilmesi için oluşturdukları teknik ekibin çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Fevzi Apaydın, "Federasyonumuz tarafından oluşturulan teknik ekibimiz yaptığı çalışmaların yanı sıra şuan uygulanan ve iyi sonuçlar alınan "KAMERALI TAKİP SİSTEMİ" nin belediye sınırları içerisinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarına kurulmasını uygun gördü" dedi.

"KARAYOLU GÜVENLİĞİ YÜKSEK KURULU GÜNDEMİNE ALINSIN"

fevzi apaydın2Buton ve Kameralı takip sistemi üzerinde yapılan çalışmalarda en uygun olanının 'Kameralı Takip sistemi' olduğunu kaydeden TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Konunun biran önce uygulamaya konulması için yapılan çalışmanın sonucunu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdik. Hatta konunun önemine binaen yapılacak olan ilk 'Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nda gündeme alınması için de yazıyla başvuruda bulunduk. Özetle Belediye sınırları içerisinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarına, kameralı araç takip sistemi takılmak suretiyle yolcuların ve şoförlerin can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla, izlenmesi, denetlenmesi ve uygulamaya ilişkin usul ve esasların belirlenmesi hususunda 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerekmektedir" diye konuştu.  

"KAMERALI ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DAHA ÖZELLİKLİ"

Kameralı araç takip sistemini tercih etmelerindeki en önemli özelliğin çok amaçlı olması ve aynı zamanda çeşitli noktalardan aracın ve içerisinin takip edilebilmesi olduğunu kaydeden Başkan Apaydın, "Uygulamasında büyük yarar gördüğümüz 'Kameralı Araç Takip Sistemi'; durak, oda ve belediyeler tarafından 24 saat süreyle takip edilebiliyor. Sürücülerin olumlu ve olumsuz hareketleri yakından izlenerek hata yapmaları halinde anında sesli olarak uyarılabilecekler. Kameranın kayıt yaptığı görüntüler geriye dönük 30 gün süre ile depolanıp saklanabiliyor. En önemlisi bu sistem ile toplu taşıma araçlarında yaşanan hırsızlık ve cepçilik olaylarının da önüne geçilebilecektir. Yine sistem sayesinde toplu taşıma araçları duraklarda gereksiz bekleme yapamayacaklar ve çalıştıkları hat dışına çıkamayacaklardır. Bunların yanı sıra trafikte kural tanımayan sürücülerde bu sistem sayesinde kurallara uymak zorunda kalacak ve ışık ihlali dahi yapamayacaklardır. Bu da kazaların asgariye inmesine imkan sağlayacaktır. Kameralı takip sisteminde araç durmadan kapılar açılamayacak, kapılar kapanmadan araç hareket edemeyecek. Böylece hizmetin kalitesi artacak. Kalitenin artması ile vatandaşlarımız şikâyet yerine memnuniyetlerini dile getireceklerdir" şeklinde konuştu.

NOT: Kameralı Araç Takip Sistemine ilişkin detaylı açıklama 04.03.2015 Çarşamba Günü İstanbul'da esnafımızın da katılacağı bir basın toplantısı ile duyurulacak.