Mugla Tasbit

TRAFİK KAZALARI YÜZDE 121 ARTTI

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK EĞİTİM ARAŞTIRMA DAİRE BAŞKANI YUSUF AVAN, TÜRKİYE’DE MOTORLU ARAÇ SAYISINDA YÜZDE 72, TRAFİK KAZALARINDA İSE YÜZDE 121 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDIĞI AÇIKLADI

AVAN, KAZALARDA YARALI SAYISINDA YÜZDE 55, ÖLÜM VAKALARININ İSE YÜZDE 27 AZALDIĞINI BELİRTTİ.

Tasbit Toplantı resimleri için Tıklayınız....

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) işbirliğinde Karayolu Trafik Güvenliği kapsamında düzenlenen 'Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi Toplantısı Muğla’da yapıldı.

Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın ev sahipliğinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile ticari araç sürücüleri katıldı.

Toplantıda konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, turizm merkezi olan Muğla’da ticari araç sürücülerine önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirterek toplantının düzenlenmesini sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan da, Türkiye'nin dünyada en fazla trafik kazası yaşanan 10 ülkeden biri olduğunu belirterek, 21. yüzyılda küresel ölçekte önder ve güçlü olan Türkiye'nin artık bu sorunu aşmak zorunda olduğunu söyledi.

Daire Başkanı Avan, Türkiye'de yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 87'sinin karayolu ile yapıldığını, son 10 yılda nüfus yüzde 9, sürücü sayısı yüzde 55, motorlu araç sayısı yüzde 72 oranında artarken, trafik kaza sayısının yüzde 121, bu kazalardaki yaralı sayısının ise yüzde 55 oranında arttığını, ölü sayısında ise yüzde 27 oranında bir azalış görüldüğünü kaydetti.

Avan, "Trafik güvenliğinde önemli mesafeler kat edilse de trafik halen önemli kayıplar verdiğimiz bir alan olma özelliğini sürdürmektedir. Kazaların önüne geçilmesinde ilk ve en önemli faktör insandır. Kazaların yüzde 99'u insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Kişisel sorumlulukların bilincine varıp, kurallara uymada göstereceğimiz başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir" diye konuştu.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise, yaptığı konuşmada, trafik sorununun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de insan yaşamını tehdit eden en önemli sorunların başında geldiğine işaret etti.Apaydın, Şoförün trafik güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olmasının, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmesinin, trafik güvenliğini de doğrudan etkileyecek bir durum olduğunu, bu çerçevede mesleki eğitim ve meslek standartlarının da çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda, yılın başarılı polisleri ve örnek sürücülerine törene katılan protokol tarafından ödülleri verildi. Toplantının ikinci bölümünde, ticari araç sürücülerine Trafik Güvenliği ve Çevre Eğitimi konusunda Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi'nden gelen görevliler tarafından bilgilendirme yapıldı.