APAYDIN, “Kamyon Şoförlerinin Çalışma Saatleri ile Kazançları Orantısız"

-“NAKLİYECİ VE ŞOFÖR ESNAFININ ÇALIŞMA ALANI DARALDI”

-“YURTDIŞINDAN MAZOT ALANLAR HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR”

-“KÖPRÜ VE YOL GEÇİŞLERİNDE KOLAYLIK SAĞLANMALI”

-“KAMYON ŞOFÖRLERİMİZE ADALETLİ ÇALIŞMA ORTAMI YARATILMALI”

fevzi apydnANKARA- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın nakliyeci ve şoför esnafının karşılaştığı sorunlarına çözüm getirilmesini isteyerek, “Tır ve kamyon gibi ağır tonajlı araç kullanan şoförlerimiz ve taşımacı esnafımız mesleklerini icra ederken birçok konuda sorunla karşılaşıyor. Köprü geçiş fiyatlarının yüksek olması, yurtdışından daha ucuz mazot alanların haksız rekabete yol açması, iş alanlarının gittikçe daralması gibi sorunlar ile şoför esnafımız zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyor. Ağır vasıta şoförlerimize adaletli bir çalışma ortamı için kolaylıklar sağlanmalıdır” dedi.

-‘ÇALIŞMA SAATLERİ İLE KAZANÇLARI ORANTILI DEĞİL’

Apaydın, kamyonculuk yapan şoför esnafının birçok konuda mağdur olduğunu hatırlatarak, “Ağır tonajlı araçlar ile mesleklerini icra eden şoförlerimizin en önemli sorunlarından birisi çalışma saatleri ile kazançlarının orantılı olmamasıdır. Adaletli şekilde hak ettikleri kazançları sağlamaları ilk temennimizdir. Yurtdışından mazotu Türkiye’den neredeyse yarı fiyatına alarak kazanç sağlayanlara izin verilmemelidir. Bu durum büyük haksız rekabete yol açmaktadır” şeklinde konuştu.

-‘GEÇİŞLERDE KOLAYLIK SAĞLANMALIDIR’

Köprü ve bağlantılı yol geçişlerinin de kamyon ve kamyönetle eşya kaşımacılığı yapan nakliyeci ve şoför esnafına büyük külfet getirdiğini vurgulayan Apaydın şunları söyledi: “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, kamyoncu şoför esnafımız için büyük bir zaman kaybına neden oluyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmak isterlerse de yüksek meblağlarda ceza ödemek zorunda kalıyorlar. Arabalı vapur seferleri hem zamandan tasarruf etmek adına hem de maliyet olarak büyük kolaylık sağlıyor. Neredeyse onda bir fiyatına geçiş ücreti ile daha kısa sürede ulaşım sağlayabiliyorlar. Fakat bu geçişlerin de ağır tonajlı araçlara yasaklanmasının ardından nakliyeci ve şoför esnafı mağdur duruma düşmüştür. Geçişlerde kamyon ve kamyonetle yük taşıyan esnafımız için kolaylık sağlanmalıdır.”