APAYDIN, "65 Yaş Üstü Ücretsiz Taşımalarda Özel Sektör Desteklenecek""

TŞOF’UN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ…

-“KARAR 22 BİN HALK OTOBÜSCÜSÜNÜ SEVİNDİRDİ”

-“OTOBÜSCÜLERİN GÖZÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NDA”

-“TŞOF’UN DA GÖRÜŞÜ ALINARAK YÖNETMELİK BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI”

ANKARA – Toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına artık devlet katkı verecek. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun yoğun çalışmaları sonucu TBMM’de kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınmasına ilişkin hak kayıplarının önüne geçiliyor.

fvzapyyKonuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Belediyelere, metro ve belediye otobüsleri hizmetlerinden dolayı devletimiz tarafından yapılan desteğin özel halk otobüslerine de verilme kararı esnafımız adına sevindiricidir. Uzun zamandan beri özel halk otobüslerimiz hiçbir katkı almadan 65 yaş ve üstü halkımızı taşımaktadır. 22 bine yakın halk otobüsçü esnafımız bu taşımadan dolayı büyük mağduriyet yaşamıştır. Kamu görevi yapan halk otobüslerimizin daha iyi hizmet vermelerini sağlamak için federasyonumuzun da görüşünün de dikkate alınması ile sorun çözülecektir” dedi.

    

-“YENİ DÜZENLEMEYİ 2 BAKANLIK YAPACAK”

Kanunda yapılan düzenleme ile anayasaya aykırılığında ortadan kalkacağını belirten Apaydın, “7 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni fıkra ile yetki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığına bırakılmaktadır. Düzenleme ile Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacaktır. Yapılacak aylık gelir desteği ödemesini yıllık olarak belirlemeye, bu tutarı faaliyette bulunulan yere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracını taşıma kapasitesine göre farklılaştırmaya ve yapılacak ödemeye ilişkin diğer esas ve usuller Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken altı ay içinde çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Şimdi bu iki bakanlığın yeni düzenlemeyi zaman kaybetmeden TŞOF’un da görüşü alınarak belirlemesini bekliyoruz” diye konuştu.