APAYDIN, “Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Yaşayacaktır”

-“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN MÜŞTEREK VAZİFESİDİR”

-“CUMHURİYET AYDINLIK GELECEĞİMİZİN EN ÖNEMLİ GÜVENCESİDİR” 

ANKARA- Cumhuriyete sahip çıkmanın müşterek vazifemiz olduğunu vurgulayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Cumhuriyet’in 29 Ekim 1923’te ilan edilmesinin üzerinden tam 100 yıl geçti. Uğruna büyük mücadeleler vererek kazandığımız Cumhuriyetimiz, Atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Bu mirasa sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin müşterek vazifesidir” dedi.

-“BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN EN GÜZEL NETİCESİ CUMHURİYET’TİR”

29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve coşkusu içerisindeyiz. Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Cumhuriyetimiz,bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin en güzel neticesidir.Türkiye‘nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslar ile Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur’. Kurtuluş Savaşı’nın ardından büyük bir zafer ve inançla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet yaşayacaktır.Türk şoför esnafı adına tüm halkımızın Cumhuriyet Bayram’ını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.”